Studiemiddag Onzekerheid Troef

Of het nu gaat om omstreden vaccinatiecampagnes, het zogenaamde failliet van de economische wetenschap in het licht van de financiële crisis, fraude en belangenverstrengeling of onzekerheden in klimaatrapporten; steeds vaker staat het gezag van wetenschappelijke kennis ter discussie. Tegelijkertijd leveren initiatieven voor meer publieksparticipatie weinig op. Wat is hier aan de hand? Wie kun je (nog) vertrouwen en waarom eigenlijk? Hoe wetenschappelijke advisering, publiek debat en besluitvorming beter te organiseren? Is de straling van ons mobieltje ongevaarlijk? Weten we dat zeker?

Tijdens de studiemiddag Onzekerheid Troef wordt gezocht naar antwoorden op deze kwesties. De bekende Britse auteur en hoogleraar Brian Wynne (Universiteit van Lancaster) die al sinds de jaren zeventig de ontwikkelingen onderzocht en bekritiseert is de speciale gast. Ook vinden er workshops plaats over ondermeer klimaat, vaccinatie en innovatie in de landbouw. Dit alles m.m.v. Huub Dijstelbloem (WRR, UvA), Rob Hagendijk (UvA), Harro Maat (Wageningen), Paulus Lips (arts, UvA) en Monique Riphagen (Rathenau).

Een belangrijke plaats in de discussies zal het boek Onzekerheid Troef. Het Betwiste gezag van de wetenschap spelen, dat onlangs met steun van het IIS verscheen bij Uitgeverij Van Gennep.

Het plenaire gedeelte met Brian Wynne, zal in het Engels worden gegeven. Bij de workshops is de voertaal Nederlands.

Wanneer?
13 januari 2012, 14:00 – 17:00

Waar?
Science Park, Amsterdam: zaal C 0.110

Aanmelden

Stuur aub een mail naar Lukas Verburgt: l.m.verburgt@uva.nl

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.