Debat: geen geneesmiddelen vanwege de kosten?

Innovatie van geneesmiddelen is duur en ingewikkeld, de effectiviteit van bestaande middelen is omstreden en de industrie zou aan dit alles veel te veel verdienen. Morele, medische en financiële vragen lopen hier door elkaar. De behandeling voor een reeks zeldzame ziekten (Pompe, Fabry etc.) staat al ter discussie, het nut van veel breed ingezette geneesmiddelen eveneens. Helpt het allemaal wel voldoende en wordt het niet veel te duur? Hoe krijgen we betere medicijnen en wie betaalt daaraan mee? Is het tijd om de overheid een grotere rol te laten spelen?

Met: Michel Dutree (NEFARMA), Carla Hollak (AMC),Toine Pieters (VU/UU), Harry Seeverens (Min. v. VWS), Cees Smit (Patiëntenverenigingen). Voorzitter: Rob Hagendijk (UvA).

Georganiseerd onder auspiciën van NRC Handelsblad, AISSR, IIS.

Plaats: CREA Theater, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam.
Toegang: gratis.
Reserveren: 020 525 1400.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.